Over Gert de Mulder

 

GERT KeramiekOVER GERT 

Geboren: 29-10-1961, Horst a/d Maas, Nederland. Gert studeerde in 1990 af aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch met als specialisatie Keramische Vormgeving. Samen met 6 studiegenoten richtte zij “Stichting WP Keramiek” op met wie zij in 1990 atelierruimte verwezenlijkt in “De Gruyter Fabriek” te ’s-Hertogenbosch.

Gert de Mulder maakt werk waar je vrolijk van wordt. Gert ontwerpt, produceert en decoreert kleurrijke gebruikskeramiek zoals vazen, schalen en bekers. Dier, bloem en blad-motieven worden met snelle spontane kwaststreken aangebracht. Het decoreren is voor Gert een belangrijke drijfveer, om de wereld een beetje mooier te maken.

Door haar liefde voor het decoreren, de drang om mooier te maken, bleef het niet alleen bij keramiek. Kleding, sieraden, stoffen, meubilair, inrichtingen, tuinmuren en zelfs plastic afval wordt nu aangepakt en verwerkt tot eigenzinnige objecten.

Zo vond zij een oplossing voor het plastic afval probleem door met dit materiaal de Recy-block (google Recy Block) te ontwerpen, een bouwelement dat op beurzen in oa Rotterdam, Copenhagen, Atlanta en Shanghai werd tentoongesteld. De Recy-block is een bouwsteen van 60 x 30 x 10 cm, die gebruikt kan worden voor het bouwen van muren en kan dienen als zitelement of puur ter decoratie. Door ook een lichtdoorlatende versie, de Recy-screen,  te ontwikkelen kon zij haar recycle-lijn van afvalplastic uitbreiden met “schilderijen”, afscheidingswanden, muurbekleding en decoratieve lichtobjecten.

En die zij, die Gert, dat ben ik.

Voor bestellingen, vragen en/of informatie mag u me altijd bellen.

Welkom op mijn site!

EXPOSITIES  (een selectie)

2013  Galerie 23, soloexpositie, De Kegelbaan Helmond.
2013  Beeldentuin De Stegge, Winterswijk.
2013  Gemeentemuseum Den Haag, Zomerexpo.
2013  Design is Material, Atlanta Georgia
2013  Beeldentuin Ravesteyn, Heenvliet.
2012  Design is Material, Atlanta Georgia
2010  BKKC ‘s-Hertogenbosch.
Opening van het Centrum Beeldende Kunst ’s-Hertogenbosch  in haar nieuwe ruimte in de Willem II fabriek, met de tentoonstelling Local Spac(bk)e. Verbeelding van ruimte, groepsexpositie. www.youtube.com/watch?v=CKdDPtlgdYM
2010  Good!Lelystad. Op het cradle to cradle plein, worden 2 Recy-Block Walls gepresenteerd. Voor info,foto’s en filmjes; www.goodlelystad.nl
2010  Ahoy Rotterdam, Gevel 2010, bij de 3e editie van Material Xperience werd een mock-up presentatie geplaatst van de Recy Block Wall. Voor info, foto’s en filmpjes; www.materialxperience.nl
2009  Galerie COSC, Bergen op Zoom, Gert de Mulder Keramiek, solo expositie
2009  Galerie Terra, Delft, `hoog in je bol` tulpenvazen bij Terra, groeps expositie.
2009  Galerie Article, Wijk bij Duurstede, duo expositie.
2008  De Kunstwinkel , Schimmert, Tien jaar de kunstwinkel, groeps expositie
2008  Museum Het Kruithuis, ‘s-Hertogenbosch, gewonnen “Ambtsketen” wordt tentoongesteld, groeps expositie.
2007  SBK Haarlem, keramiek, groepsexpositie.

OPDRACHTEN

Doorlopend worden opdrachten uitgevoerd voor galeries, designzaken, kunstuitlenen, bedrijven, instanties en particulieren. Opdrachten zoals

-gebruiksgoed
-unica
-urnen, gedenkobjecten
-relatiegeschenken in grote en kleine oplages
-lichtobjecten
-zitelementen
-Recy Block Wall, bijvoorbeeld als roomdevider kunnen in overleg worden gerealiseerd.

2013   In opdracht van een particulier wordt een 50-delig servies vervaardigt.
2012   Ontwerp-opdracht voor de vrienden van de Annenborgh te Rosmalen
2010   Het Centrum Beeldende Kunst  ‘s-Hertogenbosch krijgt een nieuwe huisvesting in de Willem 2 Fabriek, aan de Boschveldweg 471 in ‘s-Hertogenbosch. Speciaal voor de officiele opening in september, wordt een grote Recy Block Wall gebouwd en in de nieuwe ruimte geexposeerd.
2002   In opdracht van de Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch werd een nieuwjaarsgeschenk gerealiseerd in de vorm van 650 kandelaarvaasjes. Deze kandelaarvaasjes worden door Gert vervaardigt in samenwerking met de keramiekfabrieken Cor Unum in ‘s-Hertogenbosch en Gemovers in Nieuwkoop.
2001   In opdracht van Heijmans NV te ‘s-Hertogenbosch, werden twee grote keramische beelden (een stratenmaker en een metselaar) gemaakt.