Keramiek cursus & Dag- Draai-workshops

CUSUS KERAMIEK BIJ GERT

In deze cursus ga je onder professionele begeleiding werken aan je werkstuk. “Vrij”, of aan de hand van een thema of een opdracht. Je kunt experimenteren, boetseren, draaien, opbouwen met rolletjes en/of platen klei, garneren, werken met drukmallen en gietmallen.* Ieder zal in zijn zelf gekozen proces persoonlijk begeleid worden. Mijn uitdaging ligt erin om je technieken en vaardigheden aan te leren, waardoor je dát werkstuk kunt maken wat je voor ogen hebt. Ook inhoudelijk zal ik met een geoefend oor en oog, naar je luisteren en met je meekijken. *Ook zal er “op verzoek”, in een aantal lessen speciale aandacht zijn voor het maken van gipsmallen, in de vorm van drukmallen of gietmallen.

Het cursusjaar 2023 – 2024 start met de 1e cyclus van 5 lessen op donderdag 21 september.(Je kunt het hele jaar ook midden in een cyclus instappen, ongeacht of je beginner of gevorderde bent).

Donderdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur.

Donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Voor deze cursus geldt dat ze doorgaan bij een minimale deelname van 6 personen per cursus!!!

Zit de cursus vol? Dan kom je op een wachtlijst en wordt je benaderd als er een plek vrij komt.

De prijzen van een cursus:

5 lessen € 110,-

Deze prijs is exclusief klei, glazuren en stookkosten.

-Een aantal basisglazuren, engobes en pigmenten zijn vrij te gebruiken.

-Klei kan bij mij of bij een groothandel worden ingekocht.

-Lessen dienen aaneengesloten te worden afgenomen.  Dus stem goed af met je agenda, zodat je geen, niet teveel lessen mist. (ik werk nml. niet met strippenkaarten)

-Niet geconsumeerde lessen (door ziekte, of andere dwingende oorzaken) kunnen na de laatste cyclus van 2024, in twee extra lessen worden ingehaald.

Fijn om jullie allemaal weer te zien,  en voor de nieuwe cursisten een warm WELKOM!

 

DRAAI-WORKSHOPS

In deze workshop leer ik je de beginselen van het draaien, en voor gevorderden heb ik tips om je een stapje verder te brengen in je draai-skills.

Wil jij je hoofd leegmaken? Leren draaien? Je draai-skills een boost geven? Een leuke creatieve middag beleven met je vriendengroep?

Bij voldoende deelnemers, is er iedere 3e zondag van de maand een draai-workshop. (op afspraak is een ander moment ook mogelijk) Er is keuze tussen

-een een hele dag: 10.00 uur tot 16.00 uur voor €125,00 (welkom vanaf 9.30 uur. Breng je zelf je lunch mee? Ik zorg voor een lekker warm soepje.

of -een middag van 13.00 uur tot 16.00 uur voor €70,00 (welkom vanaf 12.30 uur).

De prijzen van deze draaiworkshops zijn inclusief oefenklei, draaiklei, engobe, glazuur, biscuitstook, het glazuren van de werkstukken (door mij), en de glazuurstook. Ik zorg voor koffie en thee.

Alles kan na de glazuurstook, ongeveer 2 weken later, worden opgehaald.

Minimaal 4 maximaal 6 deelnemers.

De draaiworkshops vinden plaats op mijn atelier in

De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch. Veemarktkade 8 ingang N Ruimte 5158 .

Bel me als de poort dicht is, dan pik ik je daar op. 06-12121785

De koffie is gezet, cake staat klaar en er zijn schorten voor jullie aanwezig.

Tot zondag? Of een ander moment? Ik kijk ernaar uit!!!!!

Groetjes, Gert

Nu de cursisten nog.....
alles staat klaar, nu de cursisten nog……
Ja we draaien!!!

In deze workshop leer ik je de beginselen van het draaien, en voor gevorderden heb ik tips om je een stapje verder te brengen in je draai-skills.