Recy Block

Recy Block

Recy-Block door Gert de Mulder

Gert vond een oplossing voor het plastic afval probleem, in de vorm van de Recy-Block.

Een  bouwsteen van 60 x 30 x 10  cm, geheel vervaardigd uit plastic afvalzakken. De Recy-Blocks werden al via Materia Center Amsterdam, op beurzen in oa Rotterdam, Londen, Copenhagen, Atlanta Georgia en Shanghai tentoongesteld. Kleuren en afbeeldingen  ontstaan door gebruik te maken van verschillende kleuren afvalplastic en gevonden plastic voorwerpen.

Ze kunnen oa als bouwstenen gebruikt worden voor het bouwen van muren. Dit ter decoratie maar ook als roomdeviders, afscheidingswanden in gebouwen óf buitenshuis in de tuin of op het balkon.

 

Recy-block by Gert de Mulder. 

Waste plastic bags. Since they don’t seem to be vanishing any time soon, Gert de Mulder came up with a way to reuse them; the design-worthy Recy-Block. These decorative blocks, exhibited in Londen, Copenhagen, Atlanta Georgia en Shanghai, are made from discarded bags and retain their shape via exposure to high heat. Their color varies depending on the color or print of the bags used, and can be decorated with pressed flowers or other ‘waste’ plastic material.

Usage for in- and outdoor applications such as a recy-block wall, sitting elements or just as a remarkable decoration element by itself.